Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie SEO Marbase

SEO, Search Engine Optimization, is het optimaliseren van de zichtbaarheid van je website in de organische (gratis) resultaten in zoekmachines.  Het is het inrichten van je website op zo’n manier dat die in zoekmachines zoals Google beter zichtbaar is voor jouw doelgroep dan de websites van je concurrenten.

Zoekmachines zoals Google laten bij elke zoekopdracht de resultaten (websites) zien die zij het beste bij de zoekopdracht vinden passen. De websites die zij het meest relevant vinden, plaatsen ze bovenaan in de resultaten. Hiervoor gebruiken ze een algoritme die regelmatig verandert. Elementen hierin zijn bijvoorbeeld relevantie (hoe sluit de website aan op de zoekwoorden), populariteit (wordt er veel verwezen naar de website? Bijvoorbeeld ook via social media?), actualiteit, kwaliteit en leesbaarheid.

Jouw website hoger in Google

Onze specialisten weten precies welke acties er nodig zijn om jouw website omhoog te stuwen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Wil je weten welke verbeteringen jouw website hiervoor nodig heeft?