Videomarketing

Een foto zegt meer dan duizend woorden, wat betekent dat voor video? Met die gedachte nemen veel organisaties videomarketing mee in de strategie waarmee ze hun boodschap bij hun doelgroep overbrengen.

We hebben met z’n allen nog nooit zoveel video’s bekeken als nu. Organisatie Cisco Systems Inc heeft voorspeld dat in 2022 82% van al het internetverkeer uit videocontent bestaat. Waarom? Omdat de gebruiker dit wil. En als organisatie wil je daarop aansluiten, dat snappen wij heel goed.

Ben jij er ook van overtuigd dat videomarketing, zoals de inzet van een bedrijfsfilm, een vlog, een productvideo of een (live) webinar jouw organisatie verder gaat helpen? Bekijk dan hieronder de verschillende mogelijkheden voor het ontwikkelen van jouw gewenste video.

Doe-het-zelf

  • Een geanimeerde INTRO en OUTRO voor je video's, passend bij je huisstijl, wensen en eisen
  • De opname van de video doe je zelf
  • Het monteren van de video - inclusief de intro, outro, muziek en ondertiteling - doe je zelf

Full service

  • Een geanimeerde INTRO en OUTRO voor je video's, passend bij je huisstijl, wensen en eisen
  • We ontzorgen je volledig. Met een regisseur, cameraman en de meest professionele apparatuur ( 4 uren) verzorgen we ook de opnames voor jouw video
  • Wij verzorgen de montage van jouw opgenomen video. Inclusief Intro, outro, muziek en ondertiteling maken we het helemaal voor je af

Wat is videomarketing?

Videomarketing is de meest populaire vorm van content marketing. Het geeft je de mogelijkheid om je doelgroep te informeren, inspireren en activeren. Videomarketing draagt bij aan de connectie met je doelgroep en zorgt voor directe en authentieke interactie. Het is een veelzijdige vorm van contentmarketing die je kunt inzetten in alle fasen van de customer journey. Van het eerste contact tot en met klantenservice, van kennisvideo’s tot en met persoonlijke begeleiding en alles er tussenin.

Waarom videomarketing?

Wat video zo effectief maakt is de combinatie van beeld, geluid en tekst. Daarmee kan je beter een emotie of een complexe boodschap overbrengen. Producten en diensten kunnen in beeld worden gebracht en dat maakt het een stuk tastbaarder dan tekst. Zo komt je boodschap goed binnen. Daarnaast is video vaak een welkome afwisseling tussen stukken tekst op je website en je social media kanalen. Het past ontzettend goed in je social media marketing strategie. Mensen zijn visueel ingesteld en daarom biedt video je de kans, indien goed gemaakt, een blijvende indruk achter te laten.  

Voorbeelden van videomarketing

Uitleg- of demovideo’s

Dit zijn korte video’s waarin je je producten en/of diensten kunt uitleggen aan je doelgroep. Ideaal voor de pagina’s over je producten en diensten op je website en voor social media.

Educatieve video’s

Veel mensen zijn op zoek naar video’s als ze iets willen leren. YouTube is niet voor niets na Google de grootste zoekmachine. Deze video’s worden niet gemaakt met de intentie om iets verkopen, maar kunnen daar uiteindelijk wel aan bijdragen. Met dit type video’s laat je je expertise zien, bouw je aan je autoriteit en je kunt er je bestaande klanten mee aan je binden.

Video’s voor branding

Video’s wordt ook vaak ingezet als onderdeel van een grotere brandingcampagne van een organisatie. Het is dan een van de middelen waarmee een organisatie vertelt over haat identiteit, wie ze is, waar ze voor staat. Het doel van deze video’s is dan een bijdrage leveren aan de bekendheid en positionering van het merk onder de doelgroep.

Vlog

Een vlog is de videoversie van een blog. Daarmee is het letterlijk een soort video dagboek. Een vlog bestaat dan ook uit een reeks persoonlijke video’s over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld jouw product of dienst. Met een vlog kan je een groot en divers publiek bereiken en heb je de mogelijkheid je boodschap op een laagdrempelige en persoonlijke manier over te brengen. Vlogs trekken makkelijk aandacht en hebben ook de eigenschap aandacht vast te houden.

Bedrijfsfilm

Wat is een bedrijfsfilm? Dat is een video waarin je in een paar minuten laat zien wie je als organisatie bent en wat je doet en wat de voordelen voor je doelgroep zijn. En dat op zo’n manier dat het jouw doelgroep enthousiast maakt. Een bedrijfsfilm heeft echter meer een informatief karakter dan een commerciële insteek. Voor een goede bedrijfsfilm is meer nodig dan een beetje creativiteit. Je video moet pakkend zijn, boeiend. Dat doe je bijvoorbeeld door de mensen in je organisatie bij en in de video te betrekken. Maak een goed script aan de hand van het verhaal van je organisatie. En vertel dat verhaal, dat is storytelling

Productreview

Voor een zak drop ga je niet op zoek naar een productreview. Maar er zijn producten en diensten waarvoor mensen wel graag eerst een productreview bekijken, voordat ze besluiten tot aanschaf over te gaan. Voor sommige producten en diensten wordt dat door derden gedaan, je vindt ze vaak op YouTube, maar je kunt het zelf ook doen! Bespreek de eigenschappen en de voordelen van je product of dienst en win het vertrouwen van je doelgroep.

Live streaming

Livestream video’s biedt je de mogelijkheid om live video’s uit te zenden naar jouw doelgroep. Met deze vorm van video kan je veel aandacht trekken. Live streaming kan je bijvoorbeeld inzetten bij evenementen. Zo kunnen mensen die niet aanwezig kunnen zijn het evenement toch volgen. Daarnaast kan je het inzetten bij speciale gelegenheden, zoals de introductie van een nieuw product, beelden achter de schermen van een bepaalde activiteit en kun je ook live vragen van je kijkers laten beantwoorden.

Webinar

Een webinar zou je kunnen zien als een mix van een uitlegvideo, educatieve video en livestream. Het is een interactieve, educatieve live-uitzending van een seminar/workshop/cursus. Een webinar biedt je de mogelijkheid om vanaf één locatie een presentatie te geven die mensen over de hele wereld kunnen volgen. En ondanks dat je geen direct contact met de deelnemers hebt, kan je wel met hen communiceren. De deelnemers kunnen via een chat vragen stellen en jij kunt ook informatie bij hen ophalen door middel van bijvoorbeeld een poll. Jij kunt dus alle vragen beantwoorden en je kunt ook bij je deelnemers checken wat ze van je webinar vinden. En meer…

Videomarketing uitbesteden

Zet je videomarketing al in? Of ben je het van plan? Het is niet per definitie duur of moeilijk. Het is wel een vak. Ons vak. Welk type video past het beste bij jouw organisatie, bij jouw doel en je doelgroep? Hoe breng je jouw boodschap in beeld? En hoe bereik je het beste resultaat voor jouw doel? Neem contact met ons op om te bespreken hoe je dit het beste doet. Zelf (met tips van ons), of door het aan ons uit te besteden. Want we pakken het goed aan, maar we maken het niet ingewikkeld.

Neem nu contact met ons op!