Content marketing

Content marketing Marbase

Hoeveel advertenties zie jij dagelijks? Juist. En het wordt alleen maar meer. Datzelfde geldt voor jouw doelgroep. Vallen jouw uitingen dan nog een beetje op? Misschien is het tijd om het ander aan te pakken. Door je doelgroep geen schreeuwerige advertentie voor te schotelen, maar iets waar ze echt iets aan hebben. Iets waar ze interesse in hebben en dat waarde toevoegt. Dat is de essentie van content marketing.

Wat is content marketing nu precies?

Content marketing is het creëren van relevante, kwalitatief hoogwaardige content (denk aan blogs, artikelen, afbeeldingen, animaties, video’s en infographics) voor je doelgroep. En dat vervolgens via de juiste kanalen aan te bieden. Hierbij gaat het erom dat je je verplaatst in je doelgroep, denkt vanuit je (potentiële) klant. Het gaat niet om het aanbieden van je producten of diensten, maar veel meer om het delen van informatie waar jouw doelgroep echt iets aan heeft.

Waarom content marketing?

Met de juiste content op je website snappen zoekmachines beter waar jouw website over gaat en is deze daar beter vindbaar. En waardevolle content is ook nog eens fijn voor je doelgroep! Twee vliegen in één klap. Wij snappen dat het soms lastig kan zijn om goede content voor jouw doelgroep te creëren, want wat is nu goede content en hoe krijg je dit bij de doelgroep? Samen met jouw kennis uit de branche en onze specialisten schrijven wij content die gevonden wordt!

Content marketing bij online marketing bureau Marbase

Wij helpen jou met het maken van content die past bij jouw doelstellingen. Van video tot social media: Wij stellen een content marketing plan op, met een strategie voor het creëren en delen van content, om jouw marketingdoelstellingen te behalen. Een knallende bedrijfsvideo? Gaaf! Maar als wij met een boeiend artikel van een collega jouw doelstellingen kunnen bereiken doen wij dit net zo graag, zodat jij het maximale resultaat bereikt. Afhankelijk van je doelstellingen (het versterken van je relatie met de klant, het vergroten van je bekendheid of het genereren van leads?) kan met deze content ook worden geadverteerd.

 

Voordelen content marketing van Marbase

✓ Je doelgroep is immuun voor advertenties, niet voor waardevolle content

✓Content marketing is de motor van je social media marketing

✓ Zoekmachines als Google waarderen goede content, je stijgt in de zoekresultaten

✓ Content marketing biedt je de kans op interactie met je doelgroep

 

Ben je benieuwd hoe onze online marketing specialisten jouw contentstrategie naar een hoger niveau kunnen tillen?