Google Analytics

Google analytics Marbase

Als je investeert in marketing (je website, campagnes etc.) dan wil je natuurlijk graag weten wat die investering je oplevert. Hoe presteren jouw website en online campagnes? Meten is weten! Het gebruik van Google Analytics geeft je inzicht.

Wat is Google Analytics

Google Analytics is een gratis analysetool van Google die je inzicht geeft in je marketinginspanningen. Je kunt precies zien wat er gebeurt op je website en wat de resultaten van jouw marketingacties zijn. Bij alles wat wij voor jou doen monitoren, analyseren en optimaliseren we onder andere met behulp van Google Analytics, zodat jij het beste resultaat boekt.

Via welke bron, verwijzing of zoekwoord komen bezoekers bijvoorbeeld op jouw website? Hoelang blijven ze op een bepaalde pagina, op welke pagina verlaten ze je website en waar wordt het meeste op geklikt? En welke paden of pagina’s hebben de grootste invloed bij een conversie, een aankoop of lead? Hoe kun je de conversieratio verhogen? Welke bezoekers leveren je het meeste op?

Campagnes in Google Ads? Dan maken we een koppeling met Google Analytics zodat er een duidelijk onderscheid ontstaat tussen bezoekers die geklikt hebben op je advertenties in Google en bezoekers die via andere kanalen op je website zijn gekomen.

Google Analytics instellen

Wij helpen je om een Google Analytics account aan te maken en in te stellen. Wij gebruiken Google Analytics om jou de resultaten van onze activiteiten te laten zien, maar leggen je ook uit hoe het werkt, zodat je zelf kunt kijken.

Koppeling met Google Tag Manager

Als je wilt weten welke acties bezoekers op jouw website hebben uitgevoerd, is een koppeling met Google Tag Manager aan te raden. Ook hierbij ondersteunen wij. Marbase helpt om het Google Tag Manager account aan te maken en in te stellen, en maakt vervolgens een koppeling met Google Analytics, zodat de acties op jouw website worden gemeten.

Voordelen van Google Analytics

✓ Real-time inzicht in wat er gebeurt op je website

✓ Gemakkelijk conversies meten

✓ Koppeling met Google Ads en Tag Manager

✓ Het gebruik van de tools is gratis

✓ Krijg een compleet beeld van je klanten

 

Starten met Google Analytics?